Estate Irene > Γάμος  > Σειρά γεγονότων μιας γαμήλιας δεξίωσης

Σειρά γεγονότων μιας γαμήλιας δεξίωσης

Η ύψιστη σημασία για μια ομαλή γαμήλια γιορτή είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο χρονοδιάγραμμα δεξίωσης γάμου. Ο οδηγός μας για το τι συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια μιας γαμήλιας δεξίωσης θα σας κρατήσει οργανωμένους και θα διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα χάσετε! Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στους παρόχους υπηρεσιών γάμου σας, όπως ο Φωτογράφος, ο Βιντεογράφος και η Διασκέδασή σας, τη σειρά των εκδηλώσεών σας επίσης!

Κοκτέιλ

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επισκέπτες μαζεύονται ανεπίσημα και σερβίρονται καναπεδάκια με σαμπάνια, ενώ περιμένουν την επιστροφή του Νυφικού πάρτι από επίσημες φωτογραφίες. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε ένα δωμάτιο ξεχωριστό από την αίθουσα υποδοχής, σε μπαλκόνι ή συχνά έξω, εάν ο καιρός το επιτρέπει.

Οι επισκέπτες να καθίσουν

Γίνεται ανακοίνωση ότι η δεξίωση θα ξεκινήσει σύντομα και οι επισκέπτες καλούνται να καθίσουν στην αίθουσα υποδοχής. Αυτή μπορεί να είναι ευθύνη του προσωπικού στο χώρο της δεξίωσης του γάμου σας, του MC σας ή άλλου φίλου/μέλους της οικογένειάς σας.

Καλωσόρισμα

Παραδοσιακά, είναι ο πατέρας της Νύφης που θα καλωσορίσει επίσημα τους καλεσμένους στη Γαμήλια Δεξίωση και θα τους ευχαριστήσει για την παρουσία τους. Αυτή είναι η πρώτη ομιλία που έγινε το βράδυ.

Σερβίρισμα πρώτου γεύματος

Σερβίρεται το πρώτο πιάτο του δείπνου. Εάν οι οικογένειες είναι θρησκευόμενες, η προσευχή θα ειπωθεί πριν σερβιριστεί το γεύμα στους επισκέπτες.

Ομιλίες και Προπόσεις

Οι ομιλίες και οι προπόσεις συνεχίζονται – Ο πατέρας του γαμπρού, ο γαμπρός και/ή η νύφη, ο κουμπάρος και/ή η κουμπαρα και συχνά φίλοι των Γονέων της Νύφης και των Γαμπρών.

Σερβίρεται δεύτερο πιάτο

Το δεύτερο πιάτο συχνά σερβίρεται ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των παραπάνω ομιλιών.

Κοπή της Τούρτας

Η νύφη και ο γαμπρός έκοψαν επίσημα τη γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι εύχονται στη νύφη και τον γαμπρό.

Νυφικό βαλς και χορός με γονείς

Η νύφη και ο γαμπρός πηγαίνουν στο πάτωμα για τον πρώτο τους χορό ως παντρεμένο ζευγάρι. Αμέσως μετά ακολουθούν το Bridal Party και στη συνέχεια οι γονείς της νύφης και του γαμπρού.

Καλεσμένοι να χορέψουν

Όλοι οι καλεσμένοι καλούνται στην πίστα για να συμμετάσχουν.

Σερβίρεται επιδόρπιο

Το επιδόρπιο μπορεί να σερβιριστεί ενώ οι επισκέπτες χορεύουν και καθώς ανακατεύονται. Το επιδόρπιο μπορεί να είναι είτε ξεχωριστό γεύμα είτε όλο και πιο συχνά είναι η Γαμήλια Τούρτα. Αν όχι η γαμήλια τούρτα, αυτή συνήθως μοιράζεται από τις παράνυμφους στο άτυπο μέρος της βραδιάς.

Πέταγμα της νυφικής ανθοδέσμης

Αργά το βράδυ, περίπου 30 λεπτά πριν φύγουν η νύφη και ο γαμπρός, θα πρέπει να προσκληθούν όλα τα ελεύθερα θηλυκά στην πίστα για την εκτίναξη της ανθοδέσμης. Η νύφη πρέπει να πετάξει την ανθοδέσμη της με την πλάτη γυρισμένη στις γυναίκες και η παράδοση λέει ότι το άτομο που θα πιάσει τα λουλούδια θα είναι το επόμενο στη σειρά για να παντρευτεί.

Τελικός Χορός

Όλοι οι καλεσμένοι προσκαλούνται στην πίστα για έναν τελευταίο χορό με τους νεόνυμφους.

Αποχαιρετισμός

Ο αποχαιρετισμός της νύφης και του γαμπρού μπορεί να γίνει είτε άτυπα είτε επίσημα. Οι επίσημοι τρόποι περιλαμβάνουν μια φρουρά τιμής ή έναν αποχαιρετιστήριο κύκλο. Είναι επίσης παράδοση για τους επισκέπτες να χτυπούν παλαμάκια στη μουσική κατά τη διάρκεια αυτών των αποχαιρετισμών. Τα φώτα ανάβουν συνήθως σε αυτό το σημείο το βράδυ.

Η νύφη και ο γαμπρός αποχωρούν από τη δεξίωση

Η νύφη και ο γαμπρός αποχωρούν από τη δεξίωση καθώς ο σύζυγος και οι καλεσμένοι φεύγουν σταδιακά από τη δεξίωση.